Τάσος Παπαναστασίου

Τάσος Παπαναστασίου | «Κόσμημα, ένα έργο τέχνης που φοριέται.»

 
Ο Τάσος Παπαναστασίου πολυσχιδής καλλιτέχνης, ηθοποιός, θεατράνθρωπος με δική του θεατρική ομάδα και βραβευμένος ενδυματολόγος, λάτρευε πάντα την λεπτομέρεια των κοσμημάτων, την τελευταία πινελιά στο φινετσάτο γυναικείο ντύσιμο.
 
Μαθήτευσε κοντά σε σπουδαίους δασκάλους την τέχνη και τις τεχνικές του κοσμήματος. Εδώ και πολλά χρόνια μετουσιώνει το πάθος του για την ελληνική τέχνη όλων των εποχών, αλλά και την ευρωπαϊκή τέχνη γενικότερα, σε κομψοτεχνήματα, που κατασκευάζει αποκλειστικώς ο ίδιος.
Περίτεχνες λεπτομέρειες και μοναδικές φόρμες με εκπληκτικά μοτίβα , δουλεμένα κυρίως πάνω σε ασήμι, με λεπταίσθητες αποχρώσεις σμάλτων, οξειδώσεις και ημιπολύτιμες πέτρες, συνθέτουν τα κοσμήματά του, σε πρωτότυπα, εντελώς μοντέρνα και μοναδικά σχέδιά του, που φέρουν τους απόηχους της ιστορίας από τους προκλασικούς χρόνους, την κλασική αρχαιότητα και το Βυζάντιο μέχρι τις ημέρες μας.
 
Τάσος Παπαναστασίου, βιογραφικό.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.Σπούδασε στη δραματική σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη, στην Αθήνα και δούλεψε ως ηθοποιός για πολλά χρόνια, κυρίως στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.Σχεδίασε σκηνικά και κοστούμια για το θέατρο και την τηλεόραση, και βραβεύτηκε ως ενδυματολόγος.Φύση καθαρά καλλιτεχνική, αναζητούσε πάντοτε παράλληλη διέξοδο σε διάφορες μορφές της τέχνης, μέχρι που αφοσιώθηκε, για κάποια χρόνια αποκλειστικά, στον σχεδιασμό και την κατασκευή κοσμήματος. Παρακολούθησε μαθήματα στο Μουσείο Μπενάκη με δασκάλα τη Λίλα ντε Τσάβες και τα επόμενα τρία χρόνια κοντά στον σημαντικό δημιουργό Δημήτρη Νικολαΐδη, που του διεύρυνε καλειδοσκοπικά τους ορίζοντες της τέχνης του.Η σπουδή του συνεχίζεται καθημερινά στην τριβή με το αντικείμενο της τέχνης του.Κοσμήματά του εκτέθηκαν κατά καιρούς , μεταξύ άλλων, στο πωλητήριο του «Μουσείου Μπενάκη» της οδού Πειραιώς, στο πωλητήριο του « Ίδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β.&Μ.Θεοχαράκη», στο «Μουσείο Ηρακλειδών», στο «Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Καντακουζηνού» καθώς επίσης, σε επιλεγμένες γκαλερί της Αθήνας και στη γκαλερί «Myro” στη Θεσσαλονίκη .Σειρά κοσμημάτων σχεδίασε ειδικά για το πωλητήριο του «Νέου Μουσείου της Ακρόπολης», όπου και εκτέθηκαν με εξαιρετική επιτυχία.Παράλληλα με την κοσμηματοποιΐα, ως δάσκαλος θεάτρου έχει δική του θεατρική ομάδα, τη «Νεφελοκοκκυγία» , με αξιόλογη πολιτιστική παρουσία.
 
 

Δείτε το λεπτομερή ηλεκτρονικό κατάλογο της δημοπρασίας της 8ης Ιουλίου 2017
 
View the detailed electronic catalogue of the Auction of the 8th July 2017

contact info
Stay informed with our newsletter!

© 2022 Myró Antiques House. All rights reserved.

Send this to a friend