12η Γενική Διαδικτυακή Δημοπρασία Τέχνης και Αντικών, του Myró Antiques House

Τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 ανοίγει η 12η Γενική Διαδικτυακή Δημοπρασία Τέχνης και Αντικών του Οίκου Δημοπρασιών, Myrό Antiques House, μέσω του www.myroauctions.gr. Μία δημοπρασία η οποία θα αποτελέσει την πρώτη του Οίκου, για το 2023. Οι τιμές έναρξης των λαχνών θα εμφανιστούν κατά την ακριβή ώρα έναρξης της δημοπρασίας, ενώ οι εγγραφές μπορούν να πραγματοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή μέσω της ιστοσελίδας. Η δημοπρασία θα παραμείνει ανοιχτή, για να δεχθεί τα χτυπήματα του κοινού, για διάρκεια δύο (2) εβδομάδων, δηλαδή, έως τη Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2023, στις 18:00. Η διαδικασία είναι ανοικτή στο κοινό, ακόμα και για όποιον επιθυμεί να την παρακολουθήσει ως απλός παρατηρητής, χωρίς καμία υποχρέωση αγοράς και χωρίς κόστος. Ωστόσο, για τη συμμετοχή στη διαδικασία, η εγγραφή είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

Σύγχρονη και κλασσική τέχνη

Νέες και ανερχόμενες υπογραφές φιγουράρουν στο τομέα της τέχνης στην εν λόγω δημοπρασία, με ονόματα όπως οι Γιώργος Καραφωτιάς, Ευθύμιος Ευθυμιάδης, Δήμητρα Ξενάκη και Gilda Frumkin. Ένας συνδυασμός με μεγάλο ενδιαφέρον για συλλέκτες αλλά παράλληλα για όσους σκέπτονται να ξεκινήσουν μια συλλογή. Όλα τα έργα βγαίνουν σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές εκκίνησης οι οποίες δεν αντικατοπτρίζουν στο ελάχιστο τις γκαλερίστικες τιμές τους, ώστε οι συμμετέχοντες να διαμορφώσουν ελεύθερα τις τιμές απόκτησης τους, αλλά και να δοθεί η ευκαιρία σε συλλέκτες και φιλότεχνους να γνωρίσουν νέους πολλά υποσχόμενους καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Στην Κλασσική Τέχνη ξεχωρίζουν οι υπογραφές των Παλαιολόγου, Γουναρόπουλου, Γεραλή, Δούκα και Σοφιανόπουλου. Παράλληλα βγαίνουν στο σφυρί και κλασσικοί πίνακες από χώρες της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης οι οποίοι αξίζουν προσοχής και ίσως περεταίρω έρευνας, περί τον 18ο αιώνα.

Συλλεκτικά αντικείμενα και χαλιά

Δημοπρατούνται παράλληλα, σε τιμές εκκίνησης κάτω του ήμισυ της αξίας τους, σύγχρονα και κλασσικά αντικείμενα εσωτερικού χώρου, μαζί με διάφορα χειροποίητα χαλιά, άλλα καινούργια και άλλα μεταχειρισμένα, πάντοτε όμως σε άριστη κατάσταση.

Συλλογή στρατιωτικού οπλισμού Ελληνικής Παλιγγενεσίας

Μέρος της κλασικής συλλογής στρατιωτικού οπλισμού συμμετέχει, για ακόμη μία φορά στη δημοπρασία, για να προσδώσει έναν διαφορετικό τόνο. Πρόκειται για τη γνωστή συλλογή οπλισμού 19ου αιώνα της Ανατολικής Ευρώπης και της Επαναστατικής Ελλάδας.

Δεκάδες λαχνοί με τιμή εκκίνησης 10 ευρώ

Πολλά αντικείμενα, αντίκες και έργα τέχνης αξίας χιλιάδων ευρώ διατίθενται με τιμή εκκίνησης τα 10 ευρώ. Η πρακτική του Οίκου έχει στόχο να εξοικειώσει το κοινό της με την διαδικασία δίνοντας την ευκαιρία να “χτυπήσει” (δηλαδή να διεκδικήσει) ό,τι επιθυμεί ελεύθερα μέχρι το κόστος που μπορεί να διαθέσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις δημοπρασίες του συγκεκριμένου οίκου η Τιμή Εκκίνησης ταυτίζεται με το Reserve Price, πράγμα μου σημαίνει ότι η όλη διαδικασία είναι διαφανής και δημόσια, χωρίς κρυμμένα όρια πώλησης, ή άλλους περιορισμούς.

Στη συγκεκριμένη δημοπρασία, έμφαση δόθηκε στον τομέα των ζωγραφικών πινάκων, όπου δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να αποκτήσουν διακοσμητική, αλλά και ποιοτική τέχνη, σε πολύ χαμηλές τιμές, είτε για τον εαυτό τους είτε για να τα δωρίσουν σε αγαπημένα πρόσωπα.

Δυνατότητα μέγιστης προσφοράς κατά τη δημοπρασία

Αν ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος κωλύεται να παρακολουθεί τη δημοπρασία καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής της και το επιθυμεί, μπορεί να καταθέσει μέγιστη προσφορά, χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα του αυτόματος χτυπήματος (automatic bid), που δίνει ειδική λειτουργία της ιστοσελίδας. Επισκεφθείτε τον τομέα της τρέχουσας δημοπρασίας στην ιστοσελίδα www.myroauctions.gr για περισσότερες πληροφορίες, ή απλά, ανοίξτε κάθε αντικείμενο που σας ενδιαφέρει και έπειτα από την έναρξη της δημοπρασίας, όπου φανερώνονται και οι τιμές εκκίνησης, συμπληρώστε το μέγιστο ποσό, που επιθυμείτε να διαθέσετε, στο πεδίο, που ακολουθεί την περιγραφή του. Το σύστημα θα εμφανίσει αναδυόμενο παράθυρο, για να επιβεβαιώσει την προσφορά σας και στο εξής θα πραγματοποιεί αυτόματες προσφορές, ανά 10 ευρώ, κάθε φορά που μία προσφορά ξεπερνάει τη δική σας, και μέχρι να φτάσει στο μέγιστο ποσό, που του έχετε θέσει.

Η διαδικασία της δημοπρασίας

Οι τιμές εκκίνησης των αντικειμένων εμφανίζονται την ημέρα έναρξης της δημοπρασίας. Οι ενδιαφερόμενοι, κατά την εγγραφή τους, θα πρέπει να καταχωρήσουν τον αριθμό της αστυνομικής ταυτότητας τους, ενώ, ό,τι αγοράσουν μπορούν να το πληρώσουν και να το παραλάβουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, που έπονται του τέλους της διαδικασίας. Αν έχετε αντικείμενα που σκέπτεστε να τα διαθέσετε σε κάποια από τις δημοπρασίες μας, μπορείτε να αποστείλετε φωτογραφίες, διαστάσεις και στοιχεία τους στο info@myroauctions.gr, ενώ για περισσότερες διευκρινίσεις, καλέστε στο 2396041989 (καθημερινές, 10:00 – 16:00).

Δείτε όλα τα αντικείμενα πριν και κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας

Ο οίκος συμβουλεύει όλους τους ενδιαφερόμενους να δουν από την ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο, www.myroauctions.gr τα αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν και εάν η περιγραφή ή οι αναλυτικές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης δεν τους καλύπτουν, να επικοινωνήσουν ζητώντας περισσότερες πληροφορίες και υποβάλλοντας εξειδικευμένες ερωτήσεις. Σημειώνεται πως είναι εφικτή η ζωντανή επισκόπηση του μεγαλύτερου μέρος των λαχνών, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του οίκου δημοπρασιών, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης , μόνο κατόπιν συνεννοήσεως. Για τον προγραμματισμό μίας επίσκεψης, καλέστε στο 2396041989 (καθημερινές, 10:00 – 16:00).
Η διαδικτυακή παρακολούθηση της δημοπρασίας είναι ελεύθερη για όλους, ακόμη κι αν δεν σκοπεύουν να αγοράσουν, αλλά θέλουν απλώς να παρακολουθήσουν την διαδικασία.

Σχετικά με τον οίκο

Ο οίκος δημοπρασιών Myrό Antiques House προσπαθεί μέσα από τις Δημοπρασίες και τις εκδηλώσεις που οργανώνει, να εδραιώσει και στη Βόρεια Ελλάδα τον θεσμό της δημοπρασίας, όπως αυτή εννοείται και πραγματοποιείται σε χώρες του εξωτερικού, αλλά και ως απάντηση στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Η εταιρεία ηγείται ενός συνόλου δραστηριοτήτων ανάπτυξης, παραγωγής και προβολής ποιοτικής σύγχρονης τέχνης (μέσω της Myrό Gallery, της πλατφόρμας γλυπτικής Greek Marble Initiative και Διεθνών Συμποσίων που φιλοξενεί και διοργανώνει) και να αναδείξει την Ελλάδα διεθνώς μέσω δραστηριοτήτων Real Estate που περιλαμβάνουν τη δημιουργία ειδικής πλατφόρμας για την διάθεση διακεκριμένων ακινήτων και νησιών από ιδιώτες. Τα κεντρικά του ομίλου βρίσκονται στη Νικηφόρου Φωκά 8, στην περιοχή Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης. Για κάθε πληροφορία: www.myroauctions.gr.

contact info
Stay informed with our newsletter!

© 2022 Myró Antiques House. All rights reserved.

Send this to a friend