75η Τακτική Δημοπρασία – Εκδήλωση Τέχνης και Αντικών σε συνδιοργάνωση Myro Antiques House και CarpetU2 – Taba Tabaee

Η 75η Τακτική Δημοπρασία – Εκδήλωση Τέχνης και Αντικών είναι γεγονός και διοργανώνεται από τον Οίκο Δημοπρασιών, το Myro Antiques House και τη μεγαλύτερη εταιρία χειροποίητων περσικών χαλιών στην Ευρώπη, CarpetU2 – Taba Tabaee. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023 στις 8:00 μ.μ. στους χώρους της εταιρίας CarpetU2 – Taba Tabaee, στο 12ο χλμ. ΕΟ Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου, στη Θέρμη (έναντι ΖΑΚΟΜΑ Α.Ε. – Μαλαμίδης). Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στις 7:30 μ.μ. Η διαδικασία είναι ανοικτή στο κοινό, ακόμα και για όποιον επιθυμεί να την παρακολουθήσει ως απλός παρατηρητής, χωρίς καμία υποχρέωση αγοράς και χωρίς κόστος (είσοδος ελεύθερη).

Η δημοπρασία περιλαμβάνει αξιόλογα έργα τέχνης, όπως ζωγραφικά έργα με βαριές ελληνικές υπογραφές, σύγχρονα έργα τέχνης και κλασικά κομμάτια με ιστορία 100+ χρόνων. Επίσης, θα δημοπρατηθούν και συλλεκτικά αντικείμενα και έπιπλα, όλα σε εξαιρετικά προνομιακές τιμές, που δεν βρίσκονται αλλού.

Στον ίδιο χώρο και παράλληλα με τη δημοπρασία θα υπάρχει η εορταστική εικαστική έκθεση της Επίμονης Τέχνης, για την επέτειο των 5 χρόνων τους, σε επιμέλεια της κας. Χρύσας Μπαρζόκα, και θέμα “Η ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ ΤΡΟΠΗ ΜΙΑΣ ΠΙΝΕΛΙΑΣ”.. Μετά το πέρας της δημοπρασίας θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με DJs τον Διογένη Μαριόλα και Ανδρέα Νικάκη και live vocals από την Christie Bell, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια θα υπάρχει εξυπηρέτηση του κοινού, σε φαγητό και ποτό.

Συνάμα, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να θαυμάσουν και μία αρκετά μεγάλη έκθεση χειροποίητων περσικών χαλιών, για τα οποία θα υπάρχει και δυνατότητα άμεσης αγοράς σε εκθεσιακές τιμές.

Σύγχρονη και Κλασσική τέχνη

Εγκαθιδρυμένες υπογραφές της Ελληνική Σύγχρονης και Κλασσικής Τέχνης, με αυτές των Κορμπάκη, Τσακουντή και Πάντου, στους σύγχρονους, και Τσαρούχη, Θωμόπουλου, Γιολδάση, Λούστα, Σεμερτζίδη και Γουναρόπουλου, να ξεχωρίζουν στην κλασσικότερη φόρμα. Η δημοπρασία συνολικά είναι πολύ ενδιαφέρουσα για συλλέκτες, αλλά παράλληλα για όσους σκέπτονται να ξεκινήσουν μια συλλογή, με τον Οίκο Δημοπρασιών να δίνει την ευκαιρία στο κοινό να διεξάγει τη δική του έρευνα για συγκεκριμένα κομμάτια της δημοπρασίας, τα οποία ενδέχεται να αποτελούν «κρυμμένους θησαυρούς».

Επιτραπέζια ρολόγια και πορσελάνες

Μία  σειρά από σπάνια επιτραπέζια ρολόγια  – έργα  τέχνης ξεχωρίζουν ανάμεσα στα συλλεκτικά αντικείμενα της δημοπρασίας. Σπάνιας ομορφιάς αντικείμενα και διακοσμητικά αντίκες  ξεχωρίζουν στον τομέα της πορσελάνης, όπου, εκτός των διακοσμητικών αντικειμένων συναντάμε και ξεχωριστής αισθητικής σερβίτσια.

Εκλεκτά σετ επίπλων και αντίκες

Γαλλικές, αγγλικές, αμερικάνικες και ελληνικές αντίκες – έπιπλα κλέβουν την παράσταση, μαζί με μπρούντζινα αντικείμενα.

Δεκάδες λαχνοί με τιμή εκκίνησης 10 ευρώ

Πολλά αντικείμενα, αντίκες και έργα τέχνης αξίας χιλιάδων ευρώ διατίθενται με τιμή εκκίνησης τα 10 ευρώ, αυτήν τη φορά με έμφαση στις αγιογραφίες που φέρουν την υπογραφή του Βαλαώρα. Η πρακτική του Οίκου έχει στόχο να εξοικειώσει το κοινό της με την διαδικασία δίνοντας την ευκαιρία να “χτυπήσει” (δηλαδή να διεκδικήσει) ό,τι επιθυμεί ελεύθερα, μέχρι το κόστος που μπορεί να διαθέσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις δημοπρασίες του συγκεκριμένου οίκου η Τιμή Εκκίνησης ταυτίζεται με το Reserve Price, πράγμα μου σημαίνει ότι η όλη διαδικασία είναι διαφανής και δημόσια, χωρίς κρυμμένα όρια πώλησης, ή άλλους περιορισμούς.

Δυνατότητα κατάθεσης προσφοράς πριν την δημοπρασία

Αν ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος κωλύεται να παρευρεθεί στην δημοπρασία την ημερομηνία και τις ώρες διεξαγωγής της και το επιθυμεί μπορεί να καταθέσει προσφορά χρησιμοποιώντας την δυνατότητα “MAKE OFFER”, μέσω email ή τηλεφωνικώς. Για τη συγκεκριμένη δημοπρασία δεν θα υπάρξει η δυνατότητα της εξ’ αποστάσεως συμμετοχής “MAKE OFFER”, παρά μόνο για προσφορές των 1.000 € και άνω. Επισκεφτείτε τον τομέα της τρέχουσας δημοπρασίας στην ιστοσελίδα  www.myroauctions.gr για περισσότερες πληροφορίες ή καλέστε στο 2396 041 989 (καθημερινές, 10:00 – 16:00). Εξειδικευμένος υπάλληλος του Οίκου θα σας καλέσει για να επιβεβαιώσει την προσφορά σας και να σας καθοδηγήσει με τα βήματα της υπόλοιπης διαδικασίας.

Η διαδικασία της δημοπρασίας

Την ημέρα της δημοπρασίας οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα τους, να έρθουν στον χώρο της δημοπρασίας τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα για να εγγραφούν, ενώ, ό,τι αγοράσουν μπορούν να το πληρώσουν και να το πάρουν ακόμη και επιτόπου, ή, εναλλακτικά να το παραλάβουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αντικείμενα της δημοπρασίας βρίσκονται στον χώρο της δημοπρασίας ένα μήνα νωρίτερα, ώστε παρέχεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να τα εξετάσουν από κοντά. Εξάλλου, αν έχετε αντικείμενα που σκέπτεστε να τα διαθέσετε σε κάποια από τις δημοπρασίες μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Οίκο Δημοπρασιών στέλνοντας email στο info@myroauctions.gr ή καλώντας στο 2396041989 (καθημερινές, 10:00 – 16:00).

Δείτε όλα τα αντικείμενα πριν την δημοπρασία

Ο οίκος συμβουλεύει όλους τους ενδιαφερόμενους να δουν από την ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο (www.myroauctions.gr) τα αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν και εάν η περιγραφή ή οι αναλυτικές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης δεν τους καλύπτουν, να επικοινωνήσουν ζητώντας περισσότερες πληροφορίες και υποβάλλοντας εξειδικευμένες ερωτήσεις. Εξάλλου, ο  οίκος δέχεται επισκέπτες καθημερινά  κατόπιν ραντεβού για επισκόπηση και εκτίμηση των έργων, μέχρι μία ημέρα πριν την δημοπρασία. Για συνάντηση καλέστε στο 2396 041 989 (καθημερινές, 10:00 – 16:00). Τα αντικείμενα, έργα τέχνης και αντίκες γίνονται διαθέσιμα για επισκόπηση και ηλεκτρονικά μαζί με τιμές εκκίνησης, λεπτομερείς πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα www.myroauctions.gr, καθώς ολοκληρώνεται η δημοπρασία.

Η είσοδος στην δημοπρασία είναι ελεύθερη για όλους, ακόμη κι αν δεν σκοπεύουν να αγοράσουν, αλλά θέλουν απλώς να παρακολουθήσουν την διαδικασία.

Σχετικά με τον Οίκο

Ο Οίκος Δημοπρασιών Myrό  Antiques House προσπαθεί μέσα από τις Δημοπρασίες και τις εκδηλώσεις που διοργανώνει, να εδραιώσει και στη Βόρεια Ελλάδα τον θεσμό της Δημοπρασίας, όπως αυτός εννοείται και πραγματοποιείται σε χώρες του εξωτερικού, αλλά και ως απάντηση στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Η εταιρεία ηγείται ενός συνόλου δραστηριοτήτων ανάπτυξης, παραγωγής και προβολής ποιοτικής σύγχρονης τέχνης  (μέσω της Myrό Gallery, της πλατφόρμας γλυπτικής Greek Marble Initiative και Διεθνών Συμποσίων που φιλοξενεί και διοργανώνει) και να αναδείξει την Ελλάδα διεθνώς μέσω δραστηριοτήτων Real Estate που περιλαμβάνουν τη δημιουργία ειδικής πλατφόρμας για την διάθεση διακεκριμένων ακινήτων και νησιών από ιδιώτες. Ο Οίκος βρίσκεται στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Σουρωτής – Αγίου Αντωνίου, στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Οδηγίες για να έρθετε και κάθε πληροφορία: www.myroauctions.gr.

Σχετικά με την CarpetU2 – Taba Tabaee

Η εταιρεία TABA TABAEE από το 1990 εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και ασχολείται με τη χονδρική και λιανική πώληση στα περσικά χειροποίητα χαλιά. Η γνώση, η πείρα, η επιλογή χαλιών με αυστηρό κριτήριο την ποιότητα και τη γνησιότητα δίνουν την ευκαιρία στους πελάτες της να επιλέξουν γνήσια χειροποίητα χαλιά σε απίθανες τιμές.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα χειροποίητων χαλιών CarpetU2 είναι το νέο δημιούργημα της εταιρείας Taba Tabaee, η οποία εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Η εταιρεία ασχολείται με τη χονδρική και λιανική πώληση χειροποίητων περσικών χαλιών από το 1990. Η τεράστια ποικιλία των χαλιών στη συλλογή της, η ποιότητα και η αυθεντικότητά τους είναι κάτι καινούργιο στην ευρωπαϊκή διαδικτυακή αγορά. Οι πολύ χαμηλές τιμές οι οποίες προσφέρει έχουν οδηγήσει σε ένα συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των πελατών της, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο.

contact info
Stay informed with our newsletter!

© 2022 Myró Antiques House. All rights reserved.

Send this to a friend