Οίκος Δημοπρασιών Myro Antiques House παρουσιάζει την 77η Τακτική Δημοπρασία Τέχνης και Αντικών στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης

Ο Οίκος Δημοπρασιών Myro Antiques House ανακοινώνει τη διεξαγωγή της 77ης Τακτικής Δημοπρασίας Τέχνης και Αντικών του, που θα λάβει χώρα την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023, στις εγκαταστάσεις του, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση θα αποτελέσει ένα πολυδιάστατο καλλιτεχνικό γεγονός, συνδυάζοντας την αίσθηση της τέχνης με τη χαρά των εορτών. Η δημοπρασία θα πλαισιωθεί από παράλληλα εικαστικά και μουσικά δρώμενα, δημιουργώντας ένα περιβάλλον Χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας.

Στα μουσικά καθήκοντα θα βρίσκεται η ταλαντούχα Christie Bell στα φωνητικά, ενώ οι Διογένης Μαριόλας και Ανδρέας Νικάκης θα χαρίσουν στο κοινό μοναδικά DJ sets. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με μια εικαστική έκθεση μελών του ΣΚΕΤΒΕ και μια ατομική έκθεση της νέας και ανερχόμενης καλλιτέχνιδας, αποφοίτου της Σχολής Καλών Τεχνών, Βασιλικής Πεχλίδου.

Το catering Samiotakis, με τις προνομιακές τιμές του, θα εξασφαλίσει μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία για τους παρευρισκόμενους, ενώ η παρουσίαση παραδοσιακών χορών και τα κάλαντα των Χριστουγέννων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Αντωνίου “Παναγία Σουμελά” θα προσφέρει μια απόλυτα παραδοσιακή ελληνική νότα στην εκδήλωση.

Η εκδήλωση ξεκινά στις 12:00 μ.μ., δημιουργώντας ένα μοναδικό πλαίσιο για τους συλλέκτες και τους λάτρεις της τέχνης, προσφέροντας μια ευκαιρία να ανακαλύψουν και να αποκτήσουν έργα που συνδυάζουν την αξία του παρελθόντος με τον παλμό του σύγχρονου δημιουργικού πνεύματος.

Αντικείμενα Υψηλής Τέχνης και Πολιτιστικής Κληρονομιάς προς Δημοπρασία στον Οίκο Δημοπρασιών Myro Antiques House

Η 77η Τακτική Δημοπρασία Τέχνης και Αντικών του Myro Antiques House προσφέρει μια συναρπαστική ευκαιρία για τους λάτρεις της τέχνης και της ιστορίας να ανακαλύψουν σπάνια και εξαιρετικής ποιότητας έργα. Η δημοπρασία περιλαμβάνει έναν εκλεκτικό συνδυασμό αντικειμένων, επισημαίνοντας την ποικιλία του καλλιτεχνικού και πολιτιστικού φάσματος.

Ζωγραφική και Γλυπτική Σύγχρονων Καλλιτεχνών

Τα έργα των Βασιλική Πεχλίδου, Εδουάρδου Φωτιάδη, Ευθύμιου Ευθυμιάδη, και άλλων σύγχρονων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών (Αλέξανδρος Χριστόπουλος, Λάζαρος Πάντος, Ιωσήφ Τερζόπουλος, Μάκης Κουλιάνος, Γαβριήλ Ανδρονικίδης, Παρασκευάς Μάγειρας, Γιώργος Κικώτης, Foti Kllogjeri) θα συναρπάσουν τους ενδιαφερόμενους αγοραστές με την εκλεπτυσμένη εκφραστικότητά τους.

Κλασική Ζωγραφική και Έργα-Αντίκες του 18ου Αιώνα

Αριστούργημα τέχνης σε μορφή κλασικών έργων και αντικειμένων του 18ου αιώνα, καθώς και έργα των Επαμεινώνδα Θωμόπουλου, Νικόλαου Φερεκείδη, Χαράλαμπου Παλαιολόγου, Άγγελου Παναγιώτου, Λουκά Γεραλή και Έκτορα Δούκα φιγουράρουν για ακόμα μία φορά σε δημοπρασία του οίκου, αποτελώντας αξιόλογες ευκαιρίες αγοράς.

Συλλογές Guillermo Forchino, Πορσελάνες Capodimonte και Επώνυμες Τσάντες

Μια μοναδική προσφορά περιλαμβάνει συλλογές με αυτοκίνητα του Guillermo Forchino, πορσελάνες Capodimonte, και επώνυμες τσάντες περιορισμένης έκδοσης, δημιουργώντας μια εμπειρία υψηλής πολυτέλειας.

Premium Ρολόγια Χειρός

Η συλλογή premium ρολογιών χειρός περιλαμβάνει αριστουργήματα από κορυφαίους οίκους όπως Corum, Girard Perregaux, Rolex και Zenith, προσφέροντας στους συλλέκτες μια ευκαιρία για μια αιώνια και στυλάτη επένδυση.

Οπλισμός 19ου Αιώνα και Dealer Specials

Το ευρύ φάσμα περιλαμβάνει επίσης οπλισμό από την περίοδο της Ελληνικής Παλινόρθωσης και των Βαλκανίων του 19ου αιώνα, καθώς και μοναδικά κομμάτια στο τμήμα Dealer Specials, που απευθύνονται τόσο σε ιδιώτες συλλέκτες όσο και σε επαγγελματίες.

Συμμετοχή καλλιτεχνών του ΣΚΕΤΒΕ

Επιλεγμένα έργα των εκτιθέμενων καλλιτεχνών του ΣΚΕΤΒΕ θα δημοπρατηθούν στην προνομιακή τιμή εκκίνησης των 100 €, δίνοντας σε συλλέκτες την ευκαιρία να τα εντάξουν στη συλλογή τους.

Δεκάδες λαχνοί με τιμή εκκίνησης 10 ευρώ

Πολλά αντικείμενα, αντίκες και έργα τέχνης αξίας χιλιάδων ευρώ διατίθενται με τιμή εκκίνησης τα 10 ευρώ. Η πρακτική του Οίκου έχει στόχο να εξοικειώσει το κοινό της με την διαδικασία δίνοντας την ευκαιρία να “χτυπήσει” (δηλαδή να διεκδικήσει) ό,τι επιθυμεί ελεύθερα, μέχρι το κόστος που μπορεί να διαθέσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις δημοπρασίες του οίκου η Τιμή Εκκίνησης ταυτίζεται με το Reserve Price, πράγμα μου σημαίνει ότι η όλη διαδικασία είναι διαφανής και δημόσια, χωρίς κρυμμένα όρια πώλησης, ή άλλους περιορισμούς.

Δυνατότητα κατάθεσης προσφοράς πριν την δημοπρασία

Αν ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος κωλύεται να παρευρεθεί στην δημοπρασία την ημερομηνία και τις ώρες διεξαγωγής της και το επιθυμεί μπορεί να καταθέσει προσφορά χρησιμοποιώντας την δυνατότητα “MAKE OFFER”, μέσω email ή τηλεφωνικώς. Επισκεφθείτε τον τομέα της τρέχουσας δημοπρασίας στην ιστοσελίδα www.myroauctions.gr για περισσότερες πληροφορίες ή καλέστε στο 2396 041 989 (καθημερινές, 9:30 – 15:30). Εξειδικευμένος συνεργάτης του Οίκου θα σας καλέσει για να επιβεβαιώσει την προσφορά σας και να σας καθοδηγήσει με τα βήματα της υπόλοιπης διαδικασίας.

Η διαδικασία της δημοπρασίας

Την ημέρα της δημοπρασίας οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα τους, να έρθουν στον χώρο της δημοπρασίας τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα για να εγγραφούν, ενώ, ό,τι αγοράσουν μπορούν να το παραλάβουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αντικείμενα της δημοπρασίας βρίσκονται στον χώρο της δημοπρασίας ένα μήνα νωρίτερα, ώστε παρέχεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να τα εξετάσουν από κοντά. Εξάλλου, αν έχετε αντικείμενα που σκέπτεστε να τα διαθέσετε σε κάποια από τις δημοπρασίες μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Οίκο Δημοπρασιών στέλνοντας email στο info@myroauctions.gr ή καλώντας στο 2396041989 (καθημερινές, 9:30 – 15:30).

Δείτε όλα τα αντικείμενα πριν την δημοπρασία

Ο οίκος συμβουλεύει όλους τους ενδιαφερόμενους να δουν από την ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο (www.myroauctions.gr) τα αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν και εάν η περιγραφή ή οι αναλυτικές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης δεν τους καλύπτουν, να επικοινωνήσουν ζητώντας περισσότερες πληροφορίες και υποβάλλοντας εξειδικευμένες ερωτήσεις. Εξάλλου, ο οίκος δέχεται επισκέπτες καθημερινά κατόπιν ραντεβού για επισκόπηση και εκτίμηση των έργων, μέχρι μία ημέρα πριν την δημοπρασία. Για συνάντηση καλέστε στο 2396 041 989 (καθημερινές, 9:30 – 15:30). Τα αντικείμενα, έργα τέχνης και αντίκες γίνονται διαθέσιμα για επισκόπηση και ηλεκτρονικά μαζί με τιμές εκκίνησης, λεπτομερείς πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα www.myroauctions.gr, καθώς ολοκληρώνεται η δημοπρασία.
Η είσοδος στην δημοπρασία είναι ελεύθερη για όλους, ακόμη κι αν δεν σκοπεύουν να αγοράσουν, αλλά θέλουν απλώς να παρακολουθήσουν την διαδικασία.

Σχετικά με τον Οίκο

Ο Οίκος Δημοπρασιών Myrό Antiques House προσπαθεί μέσα από τις Δημοπρασίες και τις εκδηλώσεις που διοργανώνει, να εδραιώσει και στη Βόρεια Ελλάδα τον θεσμό της Δημοπρασίας, όπως αυτός εννοείται και πραγματοποιείται σε χώρες του εξωτερικού, αλλά και ως απάντηση στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Η εταιρεία ηγείται ενός συνόλου δραστηριοτήτων ανάπτυξης, παραγωγής και προβολής ποιοτικής σύγχρονης τέχνης (μέσω της Myrό Gallery, της πλατφόρμας γλυπτικής Greek Marble Initiative και Διεθνών Συμποσίων που φιλοξενεί και διοργανώνει) και να αναδείξει την Ελλάδα διεθνώς μέσω δραστηριοτήτων Real Estate που περιλαμβάνουν τη δημιουργία ειδικής πλατφόρμας για την διάθεση διακεκριμένων ακινήτων και νησιών από ιδιώτες. Ο Οίκος βρίσκεται στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Σουρωτής – Αγίου Αντωνίου, στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Οδηγίες για να έρθετε και κάθε πληροφορία: www.myroauctions.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Οίκος Δημοπρασιών Myro Antiques House
Διεύθυνση: 2ο χλμ. Σουρωτής – Αγίου Αντωνίου, 570 06, Σουρωτή Θεσσαλονίκης
Τηλέφωνο: 239 6041989 (καθημερινές: 9:30 – 15:30)
Email: info@myroauctions.gr
Ιστοσελίδα: www.myroauctions.gr

contact info
Stay informed with our newsletter!

© 2022 Myró Antiques House. All rights reserved.

Send this to a friend