Διαδικτυακή Δημοπρασία Επίπλων, Τέχνης και Διαφόρων του Myrό Antiques House

Με έμφαση στο κλασικό έπιπλο, αλλά και σε επώνυμα έργα σύγχρονης και κλασσικής τέχνης, θα ανοίξει τη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022, στις 18:00, η Διαδικτυακή Δημοπρασία Επίπλων, Τέχνης και Διαφόρων αντικειμένων του οίκου δημοπρασιών, Myrό Antiques House, μέσω του www.myroauctions.gr. Οι εγγραφές μπορούν να πραγματοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή μέσω της ιστοσελίδας, ενώ η δημοπρασία θα παραμείνει ανοιχτή, για να δεχθεί τα χτυπήματα του κοινού, για δύο εβδομάδες, δηλαδή, έως τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2022, στις 18:00. Η διαδικασία είναι ανοικτή στο κοινό, ακόμα και για όποιον επιθυμεί να την παρακολουθήσει ως απλός παρατηρητής, χωρίς καμία υποχρέωση αγοράς και χωρίς κόστος. Ωστόσο, για τη συμμετοχή στη διαδικασία, η εγγραφή είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

Σύγχρονη και κλασσική τέχνη

Νέοι και ανερχόμενοι δημιουργοί, όπως είναι οι Φώτης Κλογέρι, Ευθύμιος Ευθυμιάδης Masha Ladilova κ.α., συναντούν καταξιωμένους διεθνούς επιπέδου καλλιτέχνες (Παρασκευάς Μάγειρας, Θάνος Καρώνης, Γκέλας Κεσσίδης, Γιώργος Κικώτης), καθώς και εγκαθιδρυμένες ελληνικές υπογραφές, όπως αυτές των Σπυρίδωνα Βικάτου και Φανής Φλόκα – Σπυράτου. Πρόκειται για μία δημοπρασία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για συλλέκτες, αλλά παράλληλα, για όσους σκέπτονται να ξεκινήσουν μια συλλογή. Σημειώνεται, πως όλα τα έργα βγαίνουν σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές εκκίνησης, οι οποίες δεν αντικατοπτρίζουν, ούτε στο ελάχιστο, τις γκαλερίστικες τιμές πώλησης τους, με στόχο το κοινό να διαμορφώσει ελεύθερα τις τιμές απόκτησης τους, αλλά και να δοθεί η ευκαιρία σε συλλέκτες και φιλότεχνους να γνωρίσουν νέους και πολλά υποσχόμενους καλλιτέχνες, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Οπλισμός 19ου και 20ου αιώνα

Δημοπρατούνται παράλληλα, σε τιμές εκκίνησης κάτω του ήμισυ της αξίας τους, μέρη δύο ξεχωριστών συλλογών στρατιωτικού οπλισμού – κειμηλίων, οι οποίες απαρτίζονται από αντικείμενα της ελληνικής παλιγγενεσίας, των λοιπών βαλκανικών κρατών, καθώς και της ευρύτερης περιοχής της ευρωπαϊκής ηπείρου, χρονολογημένα από τις αρχές του 19ου αιώνα και μετέπειτα.

Δεκάδες λαχνοί (lots) με τιμή εκκίνησης 10 ευρώ

Πολλά αντικείμενα, αντίκες και έργα τέχνης αξίας χιλιάδων ευρώ διατίθενται με τιμή εκκίνησης τα 10 ευρώ. Η πρακτική του οίκου έχει στόχο να εξοικειώσει το κοινό της με την διαδικασία δίνοντας την ευκαιρία να «χτυπήσει» (δηλαδή να διεκδικήσει) ό,τι επιθυμεί ελεύθερα μέχρι το κόστος που μπορεί να διαθέσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις δημοπρασίες του συγκεκριμένου οίκου η τιμή εκκίνησης ταυτίζεται με την αποθεματική τιμή (reserve price), πράγμα μου σημαίνει ότι η όλη διαδικασία είναι διαφανής και δημόσια, χωρίς κρυμμένα όρια πώλησης, ή άλλους περιορισμούς.

Δυνατότητα μέγιστης προσφοράς κατά τη δημοπρασία

Αν ο εκάστοτε πελάτης κωλύεται να παρακολουθεί τη δημοπρασία καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής της και το επιθυμεί, μπορεί να καταθέσει μέγιστη προσφορά, χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα του αυτόματος χτυπήματος (automatic bid), που δίνει ειδική λειτουργία της ιστοσελίδας. Επισκεφθείτε τον τομέα της τρέχουσας δημοπρασίας στην ιστοσελίδα www.myroauctions.gr για περισσότερες πληροφορίες, ή απλά, ανοίξτε κάθε αντικείμενο που σας ενδιαφέρει και έπειτα από την έναρξη της δημοπρασίας, όπου φανερώνονται και οι τιμές εκκίνησης, συμπληρώστε το μέγιστο ποσό, που επιθυμείτε να διαθέσετε, στο πεδίο, που ακολουθεί την περιγραφή του. Το σύστημα θα εμφανίσει αναδυόμενο παράθυρο, για να επιβεβαιώσει την προσφορά σας και στο εξής θα πραγματοποιεί αυτόματες προσφορές, ανά 10 ευρώ, κάθε φορά που μία προσφορά ξεπερνάει τη δική σας, και μέχρι να φτάσει στο μέγιστο ποσό, που του έχετε θέσει.

Η διαδικασία της δημοπρασίας

Οι τιμές εκκίνησης των αντικειμένων εμφανίζονται την ημέρα έναρξης της δημοπρασίας. Οι ενδιαφερόμενοι, κατά την εγγραφή τους, θα πρέπει να καταχωρήσουν τον αριθμό της αστυνομικής ταυτότητας τους, ενώ, ό,τι αγοράσουν μπορούν να το πληρώσουν και να το παραλάβουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, που έπονται του τέλους της διαδικασίας. Αν έχετε αντικείμενα που σκέπτεστε να τα διαθέσετε σε κάποια από τις δημοπρασίες μας, μπορείτε να αποστείλετε φωτογραφίες, διαστάσεις και στοιχεία τους στο info@myroauctions.gr, ενώ για περισσότερες διευκρινίσεις, καλέστε στο 2396041989 (καθημερινές, 10:00 – 16:00).

Δείτε όλα τα αντικείμενα πριν την δημοπρασία

Ο οίκος συμβουλεύει όλους τους ενδιαφερόμενους να δουν από την ιστοσελίδα του στο internet, www.myroauctions.gr τα αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν και εάν η περιγραφή ή οι αναλυτικές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης δεν τους καλύπτουν, να επικοινωνήσουν ζητώντας περισσότερες πληροφορίες και υποβάλλοντας εξειδικευμένες ερωτήσεις. Σημειώνεται πως, επί του παρόντος, η ζωντανή επισκόπηση των αντικειμένων, δεν είναι δυνατή, παρά μόνον κατόπιν συνεννοήσεως.
Η διαδικτυακή παρακολούθηση της δημοπρασίας είναι ελεύθερη για όλους, ακόμη κι αν δεν σκοπεύουν να αγοράσουν, αλλά θέλουν απλώς να παρακολουθήσουν την διαδικασία.

Σχετικά με τον οίκο

Ο οίκος δημοπρασιών Myrό Antiques House προσπαθεί μέσα από τις Δημοπρασίες και τις εκδηλώσεις που οργανώνει, να εδραιώσει και στη Βόρεια Ελλάδα τον θεσμό της δημοπρασίας, όπως αυτή εννοείται και πραγματοποιείται σε χώρες του εξωτερικού, αλλά και ως απάντηση στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Η εταιρεία ηγείται ενός συνόλου δραστηριοτήτων ανάπτυξης, παραγωγής και προβολής ποιοτικής σύγχρονης τέχνης (μέσω της Myrό Gallery, της πλατφόρμας γλυπτικής Greek Marble Initiative και Διεθνών Συμποσίων που φιλοξενεί και διοργανώνει) και να αναδείξει την Ελλάδα διεθνώς μέσω δραστηριοτήτων Real Estate που περιλαμβάνουν τη δημιουργία ειδικής πλατφόρμας για την διάθεση διακεκριμένων ακινήτων και νησιών από ιδιώτες. Τα κεντρικά του ομίλου βρίσκονται στη Νικηφόρου Φωκά 8, στην περιοχή Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης, ενώ το ο οίκος δημοπρασιών στεγάζεται στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, στο 2ο χλμ. Σουρωτής – Αγίου Αντωνίου. Για κάθε πληροφορία: www.myroauctions.gr.

contact info
Stay informed with our newsletter!

© 2022 Myró Antiques House. All rights reserved.

Send this to a friend