Ο Οίκος Δημοπρασιών Myro Antiques House παρουσιάζει τη 13η Τακτική Διαδικτυακή Δημοπρασία Τέχνης και Αντικών

Το Myro Antiques House, ένας από τους πρωτοπόρους οίκους δημοπρασιών στην Ελλάδα, ανακοινώνει με χαρά την πραγματοποίηση της 13ης Τακτικής Διαδικτυακής Δημοπρασίας Τέχνης και Αντικών. Η δημοπρασία θα λάβει χώρα από την 17η Ιουλίου, στις 6:00 μ.μ., έως τις 31 Ιουλίου 2023, στις 6:00 μ.μ., μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Myro Antiques House, στο www.myroauctions.gr.

Η τελευταία δημοπρασία του φετινού καλοκαιριού φέρνει στο επίκεντρο της την ελληνική τέχνη, παρουσιάζοντας μία εξαιρετική συλλογή έργων μεγάλων Ελλήνων εικαστικών. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος στη δημοπρασία συγκαταλέγονται οι Γιάννης Ψυχοπαίδης, Επαμεινώνδας Θωμόπουλος, Νίκος Παναγιωτάτος, Νίκος Σαχίνης, Κώστας Λούστας, Λουκάς Γεραλής, Φώτης Κότσινας, Έκτωρ Δούκας και Χαράλαμπος Παλαιολόγος. Επίσης, συμμετέχουν έργα σύγχρονων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, όπως των Φώτη Κλογέρι, Σέγκουλη, Γαλήνης Εξαδακτύλου, Xenia Filanova, Πάνου Κουσουτζίδη και Λάζαρου Πάντου. Επιπλέον, η δημοπρασία περιλαμβάνει σημαντικά έργα τέχνης από προηγούμενους αιώνες, δημιουργώντας έναν ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών προσφορών για τους συλλέκτες και τους λάτρεις της τέχνης.

13ROA-033: Ξένια Φιλανόβα: Γυναικείο σώμα. Υδατογραφία. Ανυπόγραφο.

Μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή πτυχή της δημοπρασίας αποτελεί η δημοπράτηση μιας συλλογής βιβλίων τέχνης και αντικών από μεγάλους εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού. Οι συλλογές αυτές διατίθενται σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές εκκίνησης, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία στους βιβλιοφίλους και τους ερευνητές να εμπλουτίσουν τις συλλογές τους με σημαντικά κομμάτια.

Επιπλέον, η δημοπρασία προσφέρει μια εκλεκτή γκάμα ποιοτικών επίπλων παλαιού και σύγχρονου στιλ σε τιμές πολύ χαμηλότερες από την πραγματική τους αξία. Αυτή η μοναδική ευκαιρία επιτρέπει στους συλλέκτες και τους λάτρεις της αισθητικής να αποκτήσουν κομψά έπιπλα και να διαμορφώσουν μοναδικά περιβάλλοντα διατηρώντας ένα διαχρονικό στιλ.

13ROA-012: Τρείς τόμοι: Dali του Robert Descharnes- Gilles Neret, Matisse του Gilles Neret και Hopper του Ivo Kranzfelder, εκδόσεις Taschen.

Πολλά αντικείμενα, αντίκες και έργα τέχνης αξίας χιλιάδων ευρώ διατίθενται με τιμή εκκίνησης τα 10 ευρώ. Η πρακτική αυτή του Οίκου έχει στόχο να εξοικειώσει το κοινό της με την διαδικασία δίνοντας την ευκαιρία να “χτυπήσει” (δηλαδή να διεκδικήσει) ό,τι επιθυμεί ελεύθερα, μέχρι το κόστος που μπορεί να διαθέσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις δημοπρασίες του συγκεκριμένου οίκου η Τιμή Εκκίνησης ταυτίζεται με το Reserve Price, πράγμα μου σημαίνει ότι η όλη διαδικασία είναι διαφανής και δημόσια, χωρίς κρυμμένα όρια πώλησης, ή άλλους περιορισμούς.

Οι ενδιαφερόμενοι δε χρειάζεται να προβούν σε δωρεάν εγγραφή στην επίσημη ιστοσελίδα του Myro Antiques House (www.myroauctions.gr) για να έχουν πρόσβαση στην πλήρη κατάλογο των έργων και των αντικειμένων που θα δημοπρατηθούν, ωστόσο για τη συμμετοχή τους στη δημοπρασία η δωρεάν εγγραφή χρήστη είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Το Myro Antiques House προσφέρει επίσης τη δυνατότητα επισκόπησης των λαχνών από κοντά στις εγκαταστάσεις του. Για τον προγραμματισμό μίας επίσκεψης, καλέστε στο +30 239 6041989 (καθημερινές, 9:30 – 15:30).

13ROA-071: Ένα εντυπωσιακό αγγλικό σεκρετέρ με σκαλιστό ξύλο του 19ου αιώνα.

Οι τιμές εκκίνησης των λαχνών εμφανίζονται στην ιστοσελίδα την ημέρα έναρξης της δημοπρασίας. Οι ενδιαφερόμενοι, κατά την εγγραφή τους, θα πρέπει να καταχωρήσουν τον αριθμό της αστυνομικής ταυτότητας τους, ενώ, ό,τι αγοράσουν μπορούν να το πληρώσουν και να το παραλάβουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, που έπονται του τέλους της διαδικασίας.

Ο Οίκος Δημοπρασιών Myrό Antiques House προσπαθεί μέσα από τις Δημοπρασίες και τις εκδηλώσεις που διοργανώνει, να εδραιώσει και στη Βόρεια Ελλάδα τον θεσμό της Δημοπρασίας, όπως αυτός εννοείται και πραγματοποιείται σε χώρες του εξωτερικού, αλλά και ως απάντηση στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Η εταιρεία ηγείται ενός συνόλου δραστηριοτήτων ανάπτυξης, παραγωγής και προβολής ποιοτικής σύγχρονης τέχνης (μέσω της Myrό Gallery, της πλατφόρμας γλυπτικής Greek Marble Initiative και Διεθνών Συμποσίων που φιλοξενεί και διοργανώνει) και να αναδείξει την Ελλάδα διεθνώς μέσω δραστηριοτήτων Real Estate που περιλαμβάνουν τη δημιουργία ειδικής πλατφόρμας για την διάθεση διακεκριμένων ακινήτων και νησιών από ιδιώτες. Ο Οίκος βρίσκεται στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Σουρωτής – Αγίου Αντωνίου, στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Οδηγίες για να έρθετε και κάθε πληροφορία: www.myroauctions.gr.

13ROA-048: Γαλήνη Εξαδακτύλου: Ανδρικό σώμα. Χαρακτικό. Υπογεγραμμένο και χρονολογημένο 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με:

Αλέξανδρος Παναγιωτίδης
Υπεύθυνος Οίκου Δημοπρασιών
Myro Antiques House
Τηλ: +30 239 6041989
Κιν: +30 693 6774355
Email: ap@myroauctions.gr

contact info
Stay informed with our newsletter!

© 2022 Myró Antiques House. All rights reserved.

Send this to a friend