Σύγχρονοι εικαστικοί δημιουργοί

Ο οίκος δημοπρασιών Myrό Antiques House, σε συνεργασία με τον εικαστικό επιμελητή, Πάρη Καπράλο, εγκαινιάζουν μία σειρά διοργανώσεων στη Θεσσαλονίκη υπό τον διακριτικό τίτλο “Σύγχρονοι εικαστικοί δημιουργοί”. Πρόκειται για εικαστικές εκθέσεις που θα λαμβάνουν χώρα 4 φορές ετησίως και θα προτείνουν στο φιλότεχνο κοινό της Θεσσαλονίκης νέους, ανερχόμενους αλλά και επενδυτικά ενδιαφέροντες εικαστικούς καλλιτέχνες μέσω φυσικών εκθέσεων στη Myrό Gallery και, παράλληλα, μέσω διαδικτυακής έκθεσης σε όλη την Ελλάδα.

Η πρωτοτυπία της δράσης έγκειται στο γεγονός ότι τόσο οι ενδιαφερόμενοι για τα έργα, είτε τα δουν στη φυσική έκθεση, είτε στη διαδικτυακή, συνδιαμορφώνουν το κόστος
απόκτησης των έργων καταθέτοντας προσφορά μέσω ηλεκτρονική δημοπρασίας της ιστοσελίδα του Myrό Antiques House myroauctions.gr (https://myroauctions.gr) -που είναι και ο μοναδικός τρόπος απόκτησης τους. Η ηλεκτρονική δημοπρασία θα καταλήξει τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 και κάθε έργο που έχει προκριθεί από το κοινό θα αποκτηθεί από τον πλειοδότη!
Οι τιμές εκκίνησης των έργων που εκτίθενται στο πλαίσιο της δράσης κυμαίνονται πού χαμηλότερα από τις τυπικές τιμές πώλησης δίνοντας ευελιξία στο κοινό να καταθέσει προσφορές και συνιστώντας σημαντική ευκαιρία.
Η έκθεση εγκαινιάζεται τη Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 στις 18:00 παρουσία των διοργανωτών και συμμετεχόντων καλλιτεχνών. Στα εγκαίνια θα παρευρίσκεται εξειδικευμένο προσωπικό της υποστήριξης πελατών του Οίκου Δημοπρασιών Myrό Antiques House για να εξηγεί ζωντανά στους επισκέπτες πως λειτουργεί η Δημοπρασία, και να βοηθά τους ενδιαφερόμενους στη κατάθεση προσφοράς για τα έργα.
Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό, και το ενδιαφέρον απόκτησης κάποιου έργου δεν είναι προϋπόθεση για να επισκεφτεί κάποιος την έκθεση.
“Ζητήσαμε από καλλιτέχνες που ακολουθούν μία πορεία εγκαθίδρυσης να εμπλέξουν το κοινό στον προσδιορισμό της αξίας του εικαστικού έργου, μία διαδικασία συχνά παρεξηγημένη αναφορικά με τα κριτήρια της. Το σκεπτικό μας είναι ότι αν εγκαθιδρύσουμε τη δημοπρασία τέχνης στην Ελλάδα ως μία πρακτική ορθολογικής στάθμισης της αγοράς, αυξάνουμε τη απεύθυνση των έργων τέχνης και τη συμπερίλη (inclusivity) τους προς το ευρύτερο κοινό, με αυτό τον τρόπο εμπλέκουμε στη τέχνη όλο τον κόσμο. Παράλληλα “σπάμε” τον κατεστημένο, αδύναμο και μάλλον βραχυχρόνιο κύκλο ζωής του εικαστικούς έργου που διακινείται άκαμπτα μεταξύ ατομικών και ομαδικών εκθέσεων με σταθμίσεις κόστους που συχνά αγνοούν την Ελληνική πραγματικότητα, παρέχοντας στον κόσμο την ευκαιρία να συμμετέχει στον καθορισμό ενός πιο πραγματικού κόστους”, επισήμανε σε δήλωση που εξέδωσε ο κ. Καπράλος.
Η πρώτη έκθεση της σειράς έχει τίτλο “Σύγχρονοι εικαστικοί δημιουργοί” και παρουσιάζει έργα ζωγραφικής, σχεδίου, καλλιγραφίας, κολλάζ, έντυπης ψηφιακής τέχνης και χαρακτικά. Κάθε καλλιτέχνης εκπροσωπείται με 2 έργα, ενώ η έκθεση προτείνει στο κοινό 34 Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, τους ακόλουθους: Άννα Γκιώτη, Μαρία Γενιτσαρίου, Αγγελική Κουρμουλάκη, Ελένη Τσοτσορού, Θοδωρής Κεφαλόπουλος, Σοφία Αργυροπούλου, Χρύσα Παπανδρίκου, Ελένη Σιβρίδου, Natalia Kazirelova, Γεωργία Μπλιάτσου, Κατερίνα Μπεκιάρη, Αναστάσιος Καραπαπάζογλου, Αθανασία Νούνη, Χαρά Σαΐτη, Αθανάσιος Ζτούπας, Όλγα Κοτσιρέα, Αργυρώ Δρίβα, Katalin Boros-Olah, Όλγα Μούτσιανου, Ιωάννα Ρέβη, Κώστας Γαρύφαλλος, Παναγιώτης Γκρίτζος, Στέλλα Χαβιαροπούλου-Stella Caviart, Θεοκλής Ιωαννίδης, Όλγα Μπαρμάζη, Σπύρος Ρωμάνος, Αλέξιος Φραγκούλης, Ran Tsiyarida, Δημήτρης Γαλανάκης, t.i.t.a.af, Σάντρα Σπύρου, Σωτηρία Αλεβίζου, Χριστίνα Σωτηροπούλου, Έλσα Αντωνοπούλου.
*To θέμα της αφίσας της διοργάνωσης είναι λεπτομέρεια έργου της Ελένης Σιβρίδου.
Φυσική έκθεση των έργων: Myrό Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8, 546 21, περιοχή Λευκού Πύργου, Θεσσαλονίκη
Εγκαίνια: Πέμπτη 30 Ιουνίου ώρες 18:00 – 21:00
Διάρκεια έκθεσης: 28 Ιουνίου – 9 Ιουλίου 2022
Ώρες / Μέρες λειτουργίας φυσικής έκθεσης: Τρίτη – Παρασκευή (17.00 – 21.00) και Σάββατο (10.00 – 14.00)
Διαδικτυακή έκθεση / δημοπρασία: https://myroauctions.gr
Εκκίνηση Δημοπρασίας: Πέμπτη 30 Ιουνίου ώρες 18:00 – 21:00
Κατάληξη Δημοπρασίας: Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 στις 18:00
Σχετικά με τον Επιμελητή
Ο Πάρης Καπράλος είναι Εικαστικός Επιμελητής, Ιδρυτής & Συντονιστής της ARC -Art Revisited Collective, και συνεκδότης του Arts & Antiques CCR. Γεννήθηκε το 1975 και μεγάλωσε στην Αθήνα, οπού κατοίκισε και εργάστηκε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του. Το 2008 μετοίκισε στη Θεσσαλονίκη, ενώ από το 2019 κατοικεί στη Φλώρινα και δραστηριοποιείται διεθνώς. Σπούδασε Οικονομικά (Αθήνα) και Γραφικές Τέχνες (Staffordshire, Αγγλία). Εργάστηκε ως Δημοσιογράφος με εξειδίκευση σε θέματα Τεχνολογίας σε οικονομικές εφημερίδες, περιοδικά και ηλεκτρονικά πρακτορεία ειδήσεων (1999-2006), ως Οργανωτικός Υπεύθυνος και στέλεχος διοργάνωσης σε επιχειρηματικά συνέδρια του κλάδου της Πληροφορικής & των Τηλεπικοινωνιών (Infocom, Greek ICT Forum, 2004-2011), και άλλαξε επαγγελματική πορεία στρεφόμενος στον χώρο της Τέχνης το 2011. Συνεργάστηκε με τον όμιλο Myrό (Myrό Gallery, Myrό Antiques House, Greek Marble Initiative, 2011-2017). Από το 2018 και εξής εργάζεται ως ανεξάρτητος Διοργανωτής και Επιμελητής εικαστικών εκθέσεων & εκδηλώσεων. Eκδίδει το ηλεκτρονικό περιοδικό Arts & Antiques CCR (που ίδρυσε μαζί με τον επιχειρηματία Σταύρο Μυρωνίδη το 2012), ίδρυσε και διαχειρίζεται την συλλογικότητα εικαστικών καλλιτεχνών ARC -Art Revisited Collective (2018), ενώ από το 2019 είναι εκπρόσωπος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Υδατογραφίας IWS (International Watercolor Society). Έχει επιμεληθεί και διοργανώσει περισσότερες από 150 εκθέσεις, εικαστικές δράσεις, projects και συμμετοχές εντός και εκτός Ελλάδας.
Σχετικά με τον Οίκο Δημοπρασιών Myrό Antiques House
Ο Οίκος Δημοπρασιών Myrό Antiques House προσπαθεί μέσα από τις Δημοπρασίες και τα events που οργανώνει, να εδραιώσει και στην Βόρεια Ελλάδα τον θεσμό της Δημοπρασίας, όπως αυτή νοείται και πραγματοποιείται διεθνώς, αλλά και ως απάντηση στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Η εταιρεία ηγείται ενός συνόλου δραστηριοτήτων ανάπτυξης, παραγωγής και προβολής ποιοτικής σύγχρονης τέχνης (μέσω της Myrό Gallery, της πλατφόρμας γλυπτικής Greek Marble Initiative και Διεθνών Συμποσίων που φιλοξενεί και διοργανώνει) και να αναδείξει την Ελλάδα διεθνώς μέσω δραστηριοτήτων Real Estate που περιλαμβάνουν ειδικής πλατφόρμα διάθεσης διακεκριμένων ακινήτων. Ο Οίκος βρίσκεται στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Σουρωτής – Αγίου Αντωνίου, στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες: www.myroauctions.gr
Χορηγοί Επικοινωνίας
Arts & Antiques CCR | http://www.artsantiquesccr.gr
Fox24 | https://fox24.gr
Εφημερίδα ΚΑΡΦΙΤΣΑ | https://www.karfitsa.gr

contact info
Stay informed with our newsletter!

© 2022 Myró Antiques House. All rights reserved.

Send this to a friend